Dags att komma hem
Hej! Jag befinner mig nu i Halifax, i provinsen Nova Scotia i östra delen av Kanada. Som du ser på bilden ovan, satsar Nova Scotia på vindkraft. Om en vecka åker jag hem till Sverige, efter att ha varit på resa i ett halvår. Det känns lite märkligt men bra. Jag har mycket att se fram emot när jag kommer hem: att packa upp flyttlådorna från Falun i nya lägenheten i Arboga, att inreda min nya yogastudio  och så längtar jag efter att få hålla yinyogaworkshops på hemmaplan. Att komma hem till Arbogaån (bild nedan) lagom till sommaren känns inte helt fel det heller.
Om du inte har läst mina nyhetsbrev förut kanske du undrar var jag har varit och varför? Ett kort svar är att jag har rest jorden runt i jakt på intressanta perspektiv på yoga och meditation. Resan har gått från Europa till Nya Zeeland, Australien, Indonesien, Singapore, Thailand, Myanmar, Laos, Vietnam, Kina inkl. Hong Kong, Taiwan, Palau, Japan, Sydkorea, USA och Kanada.
Där det har varit möjligt har jag åkt tåg, även en eller flera dagar i streck som i Nya Zeeland, Australien, Indonesien, Kina och Kanada. Min förmåga att göra yoga på tåg och flyg har förbättrats avsevärt. Snart kommer ett inlägg på min blogg om detta.

Lite senare kommer du också att kunna läsa ett sammanfattande inlägg om den yogainspiration jag hämtat på resan. Som ett smakprov nämner jag några höjdpunkter:
Julie Smerdons roliga hjärtöppnande yoga i Brisbane.
Läs mer om den här!
Lek Kittikunaduls yinyoga med bollar i Chiang Mai.
Läs mer om Leks yoga här!
Min vecka på ett zenbuddhistiskt kloster i bergen utanför den jordbävningsdrabbade staden Hualien i Taiwan. På bilden ovan ser du mig utföra meditationsformen Pauseang, springande meditation.
Läs mer om min meditationsvecka i Taiwan här!
Mitt möte med den koreanska yogatraditionen Sun Do, där andningen är central och alla kroppsdelar viktiga att få fart på, inte minst fingrar och tår, för att hålla igång energiflödet i kroppen.
Läs mer om SunDo här!
Min utbildning hos Bernie Clark, som fördjupade min förståelse för olika kroppars olika förutsättningar och lärde mig känna skillnad mellan spänning och kompression.
Läs mer om Bernie Clarks kurs här!
Workshops med nya infallsvinklar
När jag kommer hem, kommer inspirationen från Bernie Clark att märkas i mina workshops med temat Din kropp - din yoga:
- heldagar i Kolbäck 19/5 (fullbokat), Falun 26/5 och Arboga 9/6 och 21/7
- halvdagar i Göteborg 20/5 och Luzern 30/6
Inspirationen från den koreanska yogan kommer att märkas i min workshop Yoga med fingertoppskänsla, heldag i Falun 27/5.

Till alla workshops förutom Kolbäck finns i skrivande stund platser kvar. För Falun görs anmälan till Yogahuset i Falun, annars till info@yogaproductions.se eller här:
Anmäl dig här!
Sista veckan för rabatterbjudande på yogaresor!
I höst kommer jag att ha två retreatveckor på svenska:
Yogaresa till Kilimanjaro 15-23 oktober
Yinyogavecka på La Gomera 8-15 september
Om du har varit inne på min hemsida har du kanske sett att du får 400:- rabatt om du anmäler dig senast 6 maj. Så har du funderat på att komma med, passa på nu!
Yinyogalärarutbildning

Vill bli yinyogalärare eller fördjupa dina yinyogakunskaper? Genom att lära dig undervisa fördjupar du din förståelse för yinyogans sammanhang. 

Läs mer om mitt utbildningskoncept här! Min nästa yinyogalärarutbildning äger rum på Yogahuset i Falun under tre helger hösten 2018: 5-7 oktober, 26-28 oktober och 23-25 november. Läs mer på Yogahusets hemsida. Anmälan till info@yogahusetfalun.se.
Sagt om yinyogalärarutbildningen 2017
Arboga Yinyogaakademi
9 juni öppnar jag Arboga Yinyogaakademi (ayya.se) och firar detta med en yinyogadag (Din kropp - din yoga) och en återträff för min första kull yinyogalärare på kvällen.
Studion ligger högst upp i Kungsgården på Järntorget 12A, mitt emot Heliga Trefaldighetskyrkan, nära järnvägsstationen och mitt i Arbogas medeltida stadskärna. Den har plats för tolv deltagare och kommer att vara fullt utrustad med redskap och ett gediget yogabibliotek. Här kommer i första hand att hållas specialiserade workshops, yinyogalärarfortbildningar och andra utbildningar för mindre grupper. Jag kommer fortfarande att resa för att ha utbildningar för större grupper.
Jag ser fram emot att snart få träffa dig på någon av mina kurser!
Varma hälsningar från ett just nu soligt Halifax,

Elisabeth
Yoga Productions
info@yogaproductions.se
www.yogaproductions.se
Ändra din prenumeration    |    Visa online