Nyhetsbrev oktober 2019 från Yoga Productions
Första nyhetsbrevet 2020

från Elisabeth Kaufmann, Yoga Productions och Arboga Yinyogaakademi

Nu har vi kommit några dagar in i 2020, ett år som känns spännande och magiskt för mig. Hur är det för dig?

 

Utveckling

 

Som yogalärare behöver jag ständigt utveckla mig och lära mig mer, för att inte tråka ut mina elever. När jag skriver detta sitter jag på tåget efter en tio dagar lång fortbildning på Haus Yoga Vidya i Bad Meinberg i Tyskland. 

 

Det är där jag avslutade min grundutbildning till hatha-yoga-lärare för över tio år sedan. Att återvända hit kändes spännande. Det var roligt att se vad som var lika och vad som hade förändrats. Centret har växt enormt. 2008 när jag gjorde min utbildning var det bara ett hus, som kallades Chakrapyramiden, med sju våningar. Nu var det tre stora byggnader, matsalen var tre gånger så stor och shopen fyra gånger så stor. De tre första dagarna gick jag vilse hela tiden.

 

 

 

 

En annan grej var att jag mindes att vi som färdiga yogalärare behövde ha gula T-shirts och vita byxor på oss, så innan jag kom hit kände jag mig tvungen att gå och shoppa lite, eftersom jag inte hade något gult och vitt. Men när jag skred in i kurssalen i min gul-vita stass var jag den enda av de femtio deltagarna som hade gult och vitt på sig. Den enda förutom jag som hade gult och vitt var läraren som undervisade oss. Det är alltså den lärare som just är i tjänst som ska ha gult och vitt på sig, för att man ska känna igen vem som är lärare. Jag bidrog alltså till förvirring. 

 

 

Nu kanske det inte var så fel i alla fall, för jag har fått agera lärare vid några tillfällen ändå. Jag har bland annat visat några alternativa positioner för gruppen. En position som blev mycket omtyckt var Katten som drar i sin svans, som alternativ till bland annat Sadeln och Bågen.

 

(Katten som drar i sin svans, även kallad Sidovilande katt. Bild ur Lilla Positionsboken, som du kan beställa här)

Du kanske undrar vad jag fick lära mig på utbildningen? Förutom föreläsningar om Vedanta (indiska visdomar) fick vi lära oss andningsövningar, meditations- och reningstekniker, träningslära och fasciakunskap. Vi gjorde mycket yoga och utvecklade våra kunskaper i yoga för ryggbesvär och yoga på stol, något som kan komma väl till pass på min kurs i Yoga på stol på Café Centrum i Arboga, som startar 22 januari (onsdagar kl. 10.30). 

 

Läs mer om stolsyoga här!
Anmäl dig här!

Vårterminens kurser på Arboga Yinyogaakademi

 

Måndag 13 januari börjar en nybörjarkurs 17.30-19.00 och en fortsättningskurs kl. 19.30-21.00. Fortsättningskursen är fullbokad, men på nybörjarkursen finns platser kvar. Även på den kombinerade nybörjar- och fortsättningskursen som börjar på tisdag 14 januari kl. 9.00-10.30 finns plats kvar och fortsättningskursen på onsdagar kl. 18.15-19.45 fr o m 15 januari har ett fåtal platser kvar. 

Läs mer om kurserna här!
Anmäl dig här!

Workshops i Luleå och Gällivare

 

Ni som bor norröver kan sträcka ut er i yinyogapositioner under min ledning med särskilt fokus på andning och fascia lördag 14 mars (Luleå, heldag) och söndag 15 mars (Gällivare, halvdag). 

Läs mer om workshopen i Luleå här!
Läs mer om workshopen i Gällivare här!
Anmäl dig här!

Jag vill också flagga för att jag till följd av visat intresse planerar en yinyogalärarutbildning i Luleå eller Gällivare under våren 2021. Troligen blir det på sport- eller påsklovet. Kontakta mig gärna och berätta vad du föredrar, så kan jag fortfarande ha möjlighet att anpassa min planering. När jag kommer till Luleå och Gällivare 14-15 mars hoppas jag kunna berätta när, var och hur yinyogalärarutbildningen ska genomföras.

 

Nu på fredag, den 17 januari, börjar årets yinyogalärarutbildning i Arboga. Nästa yinyogalärarutbildning här blir i januari-mars 2021. Anmäl gärna ditt intresse redan nu, så skickar jag dig information när de exakta datumen har satts.

Läs mer om mina yinyogalärar-utbildningar här!

Yinyogaretreat i Sövde (Skåne) 4-5 april

 

Jag gläder mig åt ett nytt samarbete med Yogarden (https://yogarden.se) i Sövde. Det blir en helg på Hemvärnsgården i Sövde 4-5 april med temat "Din kropp – din yoga" på lördagen, "Andning och fascia" på söndagen. Det blir mycket välgörande yinyoga och vegetarisk lunch på ett ljuvligt orangerie i närheten.

Läs mer här!
Anmäl dig här!

Yinyogafortbildning i kinesisk medicin med holländsk gästlärare

 

20-23 augusti har jag glädjen att välkomna Marieke Vliegen till Arboga. Hon är en internationellt känd yinyogalärare med kinesisk medicin som specialitet. Under tre dagar på Jädersbruks Ekologiska Herrgård utanför Arboga kommer hon att dela med sig av sin kunskap om yin-yang-teori, meridianer i kroppen, meridianer och emotioner, livsstil och diet i den kinesiska medicinen, de fem elementen, meridianklockan, olika behandlingar inom den kinesiska medicinen, meridian nidra och den ljuvliga guasha-behandlingen. 

Undervisning kommer att varvas med yinyogapraktik och pauser med Lola och Florian Baumgartens fantastiska ekologiska, vegetariska mat. Det kommer att finnas möjlighet till promenader i det natursköna och historiskt spännande Jädersbruksområdet och kanske ett och annat dopp i Arbogaån. Deltagarna inkvarteras i flerbäddsrum på herrgården. Vill man ha enkelrum finns möjlighet att bo på Stadshotellet i Arboga. Undervisningen kommer att ske på engelska. Eftersom jag kommer att vara med och assistera, kan jag översätta till svenska när det behövs.

 

Missa inte detta unika tillfälle! Det finns max 20 platser, så det är först till kvarn som gäller.

Läs mer här!
Anmäl dig här!

Jag önskar dig en god fortsättning på det nya året! Kom ihåg att du helt enkelt är den du är och det är underbart! Ge dig själv en riktigt stor kram och så får du en av mig också!

Må alla goda krafter vara med dig under 2020!

Varma hälsningar Elisabeth

Modify your subscription    |    View online
Yoga Productions
info@yogaproductions.se
www.yogaproductions.se