Med en heldagsworkshop öppnades Arboga Yinyogaakademi i lördags, 9 juni, samma dag som den tjugofemårsjubilerande Arbogakarnevalen. En fantastisk solskensdag, då solen lyste in i yogasalen och gjorde oss rejält varma. Till nästa workshop 21 juli ska jag installera en takfläkt, som jag lyckats få tag i hos en antikhandlare här i Arboga:

Deltagarna välkomnades med en vattenmelon- och jordgubbsdrink, varefter vi presenterade oss för varandra och pratade om dagens innehåll.

I gruppen blandades nybörjare med fortsättare, så jag vävde in yinyogans grunder i förmiddagspasset, medan eftermiddagspasset byggde på den kunskap om våra olikheter i ben och leder som förmedlades i en presentation med benmodeller och bildspel efter lunch.

Här är några av de positioner vi gjorde och som var och en utförde på sitt sätt:

Sittande framåtböj/hängmattan

Bananen/Halvmånen i sidoläge

Trollsländan

Lunchen stod Nina Kaufmann för. Den var färgrik, växtbaserad, glutenfri och mycket uppskattad.

Dagen avslutades med fika och en pratstund, innan det var dags att skiljas åt. Några satte sig i fönstren för att titta ut på karnevalståget, som just gick förbi.

Några glada deltagare:

2 tankar om “Första workshopen i nya studion

 1. Hej.
  Vad glad jag blir att det kommer yin yoga till Arboga. Jag vill genast anmäla mig till nästa workshop och till klasser i höst om du kommer att ha.

  Med vänliga hälsningar

  Ingrid Wase

  1. Hej Ingrid!
   Vad roligt! Du är varmt välkommen!Jag har sett dina anmälningar till yinyoga- och meditationsklasserna i höst.
   Nästa heldagsworkshop med yinyoga är 21 juli och därefter 8 september. Kanske har du möjlighet att delta i någon av dem också? 21/7 är temat Din kropp – din yoga (hur positionerna kan anpassas till olika kroppar). 8/9 går vi igenom yinyogans grunder. Hälsningar Elisabeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *