Yinyogadag på Göteborgs Kundaliniyogacenter

söndag 19 maj 2019 kl. 10.00-16.00

inkl. lunch + fika

Kostnad: 950:-

Anmälan till: info@yogaproductions.se

Den här yogakursen med temat Din kropp – din yoga passar bra både för nybörjare och fortsättare. Nybörjare får all viktig information om hur yinyogan fungerar, medan fortsättare får möjlighet att gå djupare in i sig själva. Var du än står i din yinyogautövning kommer du att lära dig mer om din unika kroppsstruktur. Du kommer att öka din medvetenhet om vad som stoppar dig i olika positioner (spänning eller kompression). På så sätt kommer du att förbättra din förmåga att utföra yinyoga på det sätt som är mest välgörande för din kropp.

Elisabeth har hämtat en del av sin kunskap från utbildningar hos yinyogaforskaren Bernie Clark i Kanada och ”yinyogans fader” Paul Grilley i USA, men även från den egna praktiken och kursverksamheten på Arboga Yinyogaakademi och på andra platser i Sverige och utomlands.

Program för dagen

10.00        Översikt över dagen. Syfte. Kort presentation

10.15        Vad är yinyoga? Jag går igenom grunderna under ett yinyogapass

11.30        Mänskliga variationer i ben och leder. Jag demonstrerar med hjälp av ben- och ledmodeller. Deltagarna får med hjälp av olika positioner komma fram till hur deras leder och proportioner ser ut, t ex om de är inåt- eller utåtroterade i höften, hur deras axelled är konstruerad etc.

12.30        Vegetarisk lunch 

13.30        Vad stoppar dig? Spänning och kompression? Lär dig känna skillnaden. När ska du stanna, när kan du gå vidare? När och hur kan du förändra positionen för att nå ditt syfte med den?

14.15        Ett yinyogapass där du förändrar positionen efter en analys av hur den känns och vad som stoppar dig

15.30        Te och frågestund

 16.00        SLUT