Välkommen till en Må Bra-dag med yoga och mindfulness 

på Sjöparksskolan i Gällivare

29 januari 2017 kl. 11.00-17.00

Ladda batterierna inför återstoden av vintern med yinyoga och medveten närvaro (mindfulness), under ledning av Elisabeth Kaufmann.

Yinyogan är en lugn yogaform, med sittande och liggande positioner som hålls i 3-5 minuter, med avslappnade muskler. Nybörjare lär sig lätt de enkla positionerna, medan mer vana utövare kan gå djupare fysiskt och psykiskt. Positionerna aktiverar det parasympatiska nervsystemet vilket gör dig lugn, men påverkar även energiflödet i kroppen, vilket ger ökad pigghet och ny energi.

Låt den här dagen inspirera dig till en mer avslappnad vardag, med goda vanor som kan ge dig bättre hälsa och ett mer balanserat psyke – och skapa den inre värme som behövs under vinterns kallaste dagar! ___________________________________________________________

Elisabeth undervisar på Yogahuset i Falun och reser runt i landet med sina yinyogaworkshops. Läs mer om Elisabeth, hennes yinyoga och kommande workshops på https://www.yogaproductions.se.

1-fjärlien

 

Program för dagen:

11.00 Presentationsrunda och inledning: Hur kan yinyoga och medveten närvaro hjälpa oss i vardagen?

11.30 Hur gör man? Vi övar på yinyogapositioner, Medan du sitter eller ligger i positionerna, berättar Elisabeth om

– vad yinyogans är och hur den skiljer sig från andra yogaformer

-vad yinyogan kommer ifrån

– hur, när och varför den ska utföras

– vad som händer fysiskt och psykiskt när vi gör yinyoga

13-14 Lunchpaus. Möjlighet att gå ut och äta på stan eller inta medhavd matsäck.

14-16 Kroppsscanning i liggande och därefter mer yinyoga. Hur vi håller medvetandet i kroppen och påverkar våra energiströmmar.

16-17 Vi avslutar med en lång djupavslappning och frågestund.

Detta får du med dig hem efter kursen:

  • instruktioner för ett 75 minuters yinyogapass, som du kan göra på egen hand
  • instruktioner för två korta, enkla yinyogapass (10-15 min.), som du kan göra i sängen när du vaknar och innan du somnar.

Pris: 650:–

Klädsel: mjuka och bekväma kläder. Skor behövs inte, men ta gärna med ett par varma sockar och en varm tröja, så att du inte fryser när du ligger stilla länge i positionerna.

Ta med: en yogamatta eller ett liggunderlag med fast grepp (ej ”glidigt”), två filtar samt ett avlångt yogabolster (eller en stor duschhandduk, som du kan rulla ihop till en tjock, hård rulle).

 

Anmälan: Anmäl dig till Christina Oscarsson på Studiefrämjandet i Gällivare, via mail christina.oscarsson@studieframjandet.se eller telefon 072-2186360. Ange namn, mailadress och telefonnummer. Du får därefter via mail en faktura och när den är inbetald är din plats säkrad.

 Har du frågor om kursen? Maila till Elisabeth på info@yogaproductions.se eller ring på 070-2231858.

Varmt välkommen!