Yinyoga och kinesisk medicin

(25 timmar)

 

18-21 mars 2021 anordnar Arboga Yinyogaakademi en workshop med Marieke Vliegen, en internationellt erfaren yinyogalärare och yinyogalärarutbildare med stor kunskap i kinesisk medicin. Utbildningen kommer att äga rum på Jädersbruks Herrgård mellan 18-21 mars 2021. Undervisningsspråk är engelska.

 

I yinyoga hålls positionerna under längre perioder för att stimulera energiflödet i kroppen. Det är en praktik som fokuserar på att odla stillhet och hjälper oss att vända oss mer inåt samtidigt som vi stimulerar bindvävnader, fascia och leder i kroppen. I vårt dagliga liv är många av våra aktiviteter yang av naturen och har en ”go for it”-attityd.

Att delta i yinaktiviteter hjälper vår kropp och själ att hitta den nödvändiga balansen mellan att göra och observera – att vara. Vi behöver båda aspekter, yin och yang, i våra liv för att känna oss friska.

Enligt kinesisk medicin finns det energikanaler som går igenom kroppen, meridianer. För att känna sig friska och lyckliga måste energin flyta smidigt genom dessa meridianer.

En yinyoga-övning kan hjälpa till att stimulera detta energiflöde så att den fysiska kroppen kan känna sig lugn och hjälpa sinnet och den känslomässiga kroppen att följa efter.

I denna 25 timmars modul i yinyoga och kinesisk medicin kommer vi att dyka in i yinyogans värld och den holistiska synen på kinesisk medicin.

 

 

Denna kurs kommer att introducera dig till den kinesiska medicinens och hur du integrerar den i din yinyoga-praktik.

 

Du kommer att lära dig om:
– Yin Yang-teorin
– Kinesisk medicins historia
– Meridianerna i kroppen
– Meridianer och känslor
– Livsstil och kost i kinesisk medicin
– Teorin om de fem elementen
– Meridianklockan
– De olika behandlingarna inom kinesisk medicin – Meridian Nidra
– Guasha-behandling

 

Det kommer att vara en kombination av föreläsningar, övningar och självstudier.

 

Denna modul är lämplig för studenter som vill fördjupa sin egen praktik men också för lärare i en liten, personlig grupp. Registreringen är öppen för alla, men tidigare erfarenhet av att utöva yinyoga rekommenderas.

 

Schema – 18-21 mars, 2021

Torsdag: Ankomst, middag och öppningssession kl 18.00
Fredag: Studieperiod 08.30-19.00
Lördag: Studieperiod 08.30-19.00
Söndag: Studieperiod 08.30-16.00

 

Tiderna ovan inkluderar lunch och andra raster.

 

Kursen är godkänd att registreras som fortbildning under Yoga Alliance.

 

Kursavgift:

4850 SEK (early bird före 31 oktober 2020) or 5500 SEK (från och med 1 november 2020)

Anmälan: info@yogaproductions.se eller på denna hemsida under ”Anmälan”

Mat och boende i flerbäddsrum (betalas separat till Jädersbruks Herrgård vid ankomst): 2940 SEK. Om du övernattar någon annanstans reduceras priset till 1940 kr.

Antal deltagare: 8-20

 

 

 

Om Marieke Vliegen:

Marieke Vliegen är baserad i Nederländerna. Hon är en erfaren internationell Yinspiration-tränare och seniorassistent till grundaren av The School of Yinspiration Yin Yoga, Jo Phee. Marieke delar Jo Phees kunskap som hon fick av sin lärare och grundaren av yinyoga, Paul Grilley, och kombinerar detta med kinesisk medicin. Förutom att undervisa offentliga klasser, workshops och lärarutbildningar internationellt, assisterar Marieke regelbundet sin lärare över hela världen för att hålla sin kunskap uppdaterad. Hon är en Yoga Alliance-certifierad E-RYT 200 tränare & YACEP. Läs mer om Marieke på facebook / Instagram: mariekeyinyoga.

 

Värd och arrangör av denna kurs är:

Arboga Yinyogaakademi i samarbete med Jädersbruks Herrgård. Arboga Yinyogaakademi är ett utbildningscenter för yinyoga och yinyogarelaterade ämnen, grundat av Elisabeth Kaufmann i juni 2018. Vänligen kontakta Elisabeth (info@yogaproductions.se/070-2231858) för alla frågor angående workshopen och Lola Baumgarten (info @ jadersbruk.se / 0589 -14400) för alla frågor om mat och boende!

 

Betalnings- och återbetalningsvillkor för kursen med Marieke Vliegen 18-21 mars 2021

 

Kursavgift (exkl. mat och boende): 4850 SEK (early bird före 31 oktober) eller 5500 SEK (1 november och framåt)

 

Anmälan: info@yogaproductions.se

 

Ange ditt namn, e-postadress och telefonnummer för att anmäla dig. Efter att du har anmält dig får du en faktura på registreringsavgiften 1000: -, som ska betalas inom tio dagar för att säkra din plats. Du kommer då att få en bekräftelse tillsammans med en faktura på återstående belopp, som ska betalas senast den 31 oktober 2020 (early bird). Om du anmäler dig efter den 31 oktober ska hela beloppet betalas inom tio dagar. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Återstående kursavgift återbetalas vid avbokning senast 18 januari.

 

Mat och logi (betalas till Jädersbruks Herrgård vid ankomst): 2940 SEK