YINYOGALÄRARUTBILDNING PÅ YOGALIV I LULEÅ VECKA 10, 2022

 

Vill du gå en sammanhållen yinyogalärarutbildning i en liten grupp, med ett pedagogiskt steg-för-steg-upplägg och en bra balans mellan teori och praktik? Vi går igenom allt du behöver för att du – om du vill – ska kunna börja undervisa i yinyoga direkt efter utbildningen. Passa på när en av Sveriges främsta yinyogalärarutbildare kommer till Luleå!

 

Lärare: Elisabeth Kaufmann (Yoga Alliance RYT 500)

Datum: 5-12 mars 2022

Plats: Yogaliv

Sista anmälningsdag: 31 december 2021

Anmälan till: emma.k.joh@hotmail.com

Det går också bra att anmäla dig här, så vidarebefordrar jag anmälan till Emma Johansson på YogaLiv i Luleå. Det är hon som sedan kommer att kontakta dig ang. betalning och annat praktiskt.

 

Antal dagar: 8 (7 heldagar à 8 h och en halvdag à 4 h)

Antal timmar som finns med på diplomet: 75 h (varav 60 h schemalagt, 15 h egna studier)

Diplomering via: Yoga Productions

Antal deltagare: minst 6, max 12

 

Kostnad: 10900:- exkl. moms (13625:- inkl. moms)

I priset ingår kursmaterial (Elisabeths yinyogabok Lilla Positionsboken och yinyogalärarkompendium).

 

Möjlighet till delbetalning

Väljer du att dela upp betalningen, kan du göra det på tre, sex eller tolv månader.  Delar du upp den på tre månader betalar du en tredjedel av ordinarie pris varje månad, dvs 4542:- inkl. moms (3634:- exkl. moms). Det kan du göra utan att det tillkommer några avgifter. Delar du upp betalningen på sex månader tillkommer 6,9% ränta, totalt 940:-. Då betalar du per månad 2427:50 inkl. moms (1942:- exkl. moms) *. Delar du upp betalningen på tolv månader tillkommer 10,51% ränta, totalt 1301:-. Då betalar du per månad 1255:- inkl. moms (1004:- exkl. moms). **

Ange i din anmälan att du önskar delbetalning och önskat antal månader. Du får då ett avbetalningskontrakt som du ska skriva på och skicka tillbaka. När det underskrivna avbetalningskontraktet och den första inbetalningen har inkommit får du en bekräftelse på din plats på kursen.

*Totalpriset för kursen vid uppdelning av betalningen på sex månader blir 14565:- inkl. moms (kursavgift 13625:- + ränta 940:-)

**Totalpriset för kursen vid uppdelning av betalningen på tolv månader blir 15 057:- inkl. moms (kursavgift 13625:- + ränta 1432:-)

Hör av dig om du önskar betala en större klumpsumma i början och sedan dela upp resten på tre, sex eller tolv månader. Då gör vi ett specialkontrakt för dig.

 

 

Upplägg

Kursen pågår under åtta dagar, lördag 5/3 till och med lördag 12/3. Tiderna är 8.00-17.30, med lunchrast kl. 12.00-13.30. Dessa tider gäller alla dagar utom onsdag, då vi bara har kurs på förmiddagen (8.00-12.00) och har en fri eftermiddag.

 

Lördag 5/3

Vi presenterar oss för varandra och börjar utbildningen med ett föredrag om yinyogans grunder, nyckelbegrepp och historia. Sedan tittar vi på olika möjligheter att klassificera yinyogapositioner. På eftermiddagen går vi igenom den första tredjedelen av positionerna i Lilla Positionsboken.

 

Söndag 6/3

Vi tar idag upp särskilda besvär och kontraindikationer, samt centrering och avslappning.

I övrigt står undervisningsteknik och praktik i centrum.  Elisabeth leder er genom ett 60 minuters yinyogapass. På eftermiddagen delas klassen mitt itu och ena halvan förbereder ett 60 minuterspass för den andra halvan.

 

Måndag 7/3

Förmiddagen ägnas åt yinyogans anatomi, fascia, livsenergi och andning. Vi tittar på myofasciella kedjor och meridianer som är väsentliga för yinyogan. På eftermiddagen går vi igenom den andra tredjedelen av positionerna i Lilla Positionsboken.

 

Tisdag 8/3

Vi tar upp rösthantering, vilopositioner och utjämningspositioner. Vi fortsätter med undervisningsteknik och Elisabeth leder er genom ett 30 minuters yinyogapass. På eftermiddagen förbereder ni ert första individuella pass, som är 30 minuter långt och genomförs i en liten grupp på fyra personer. Klassen delas alltså in i tre grupper.

 

Onsdag 9/3

Förmiddagen inleds med ett föredrag om yinyogans meditativa aspekt (insiktsmeditation, mindfulness och bodyscan). Vi går igenom den sista tredjedelen av positionerna i Lilla Positionsboken. Eftermiddagen är ledig och står till fritt förfogande.

 

Torsdag 10/3

På förmiddagen leder dig Elisabeth genom ett 75 minuters yinyogapass. Därefter får du instruktioner inför ditt diplomeringspass, som också ska vara 75 minuter långt. Hela eftermiddagen har du tid att förbereda ditt pass och få rådgivning och feedback av Elisabeth. Ni delas in i tre diplomeringsgrupper med fyra personer i varje.

 

Fredag 11/3 och lördag 12/3

är diplomeringsdagar. Ni genomför era pass och får feedback av er grupp och av Elisabeth. Lördagen avslutas med allmän feedback och råd för er undervisning, samt utvärdering och diplomutdelning.

 

Egna studier

Du förväntas lägga ungefär två timmar dagligen på självstudier. Det innebär att svara på ledfrågor till föredragen, läsa på om positionerna, repetera dagens undervisning och öva på ditt diplomeringspass.

 

Av de 75 timmar som står på ditt diplom är 60 timmar schemalagd undervisning och 15 timmar självstudier.

 

 

Om Elisabeth

Elisabeth Kaufmann driver Arboga Yinyogaakademi, som erbjuder både grundläggande och fördjupande kurser i yinyoga samt yinyogalärarutbildningar (läs mer på ayya.se). Elisabeth är Yoga Alliance-certifierad (RYT 500) hatha yogalärare, vidareutbildad i yinyoga hos Magdalena Mecweld, Sarah Powers, Bernie Clark och Paul Grilley. Hösten 2018 utkom hennes yinyogabok Lilla Positionsboken.