Yinyoga-, Samayoga- och Yoga Nidra–dag i en härlig blandning!

Välkommen på en helspäckad härlig yogadag med Mia Hultgren och Elisabeth Kaufmann!

Under dagen kommer vi att blanda alla tre yogaformerna. Det blir två pass med Yin- och Restorative yoga, två pass med Sama yoga och ett avslutande med Yoga Nidra (djupavslappning).

Vi serverar hemlagad vegansk lunch, frukt, fika, samt kaffe och te under dagen.

Plats:             Den vackra IOGT-lokalen vid ån i centrala Arboga

När:               Söndagen den 17 mars kl 9.30 – 17.00

Pris:              950 kr för hela dagen inklusive mat och fika

Anmälan till: info@yogaproductions.se. Ange namn, mailadress och telefonnummer samt ev. matallergier.

Ta med: yogamatta och filt – eller meddela oss om du vill låna.

Betalning: När du har anmält dig får du via mail en faktura på kursavgiften, som ska betalas inom tio dagar för att bekräfta din anmälan och säkra din plats.

Hur uppstod idén till den här yogadagen?
Mia och Elisabeth träffades på Puls och Träning i Arboga, där de båda jobbar som yogalärare. Mia undervisar i samayoga, Elisabeth i yinyoga. De upptäckte snart att deras yogastilar kompletterar varandra perfekt, eftersom Mias pass är mer kraftfulla, stärkande och dynamiska, medan Elisabeths är lugnare, mjukare och riktigt djupstretchande. Så det dröjde inte länge förrän de började prata om att ha en gemensam yogadag – och nu blir den äntligen verklighet!

Mia kommer under yogadagen att hålla två pass i sama yoga. Elisabeth kommer att hålla i två yinyogapass och en yoga nidra djupavslappning.

Här följer en närmare beskrivning av yogaformerna:

Samayoga
Samayoga har sitt ursprung i Hathayogan, den äldsta av alla yogatraditioner. Den är både fysiskt mjuk och utmanande och utgår från hjärtat, gruppen och stunden. Den fysiska delen av passet är en integration av hathayoga, pranayama (andningstekniker) och hjärtöppnande övningar. Samayogan har ett flöde där rörelserna glider in i varandra och med utrymme att känna in din kropp och de mer subtila effekterna. Vi varvar dynamiska flöden med vilsamma positioner för att öppna upp och bjuda in acceptans, styrka, flexibilitet och avslappning. Du utforskar dig själv i både stillhet och i rörelse, kraftfullt och mjukt med stor vänlighet och acceptans för dig själv och stunden. Vi tränar upp kontakten med vårt inre för att frigöra oss från prestationskrav och jämförelser med andra.

Yinyoga
Yinyoga är en stillsam och meditativ yogaform där du placerar kroppen i olika sittande eller liggande positioner som du håller i 3-5 minuter med avslappnade muskler och inåtvänt sinne. Du scannar igenom kroppen och försöker släppa på alla spänningar. För att hjälpa kroppen att slappna av använder du hjälpmedel som bolster, kuddar och filtar. Yogaformen gör dig smidigare genom att dra ut den sega bindväven, den tränar dig i medveten närvaro (mindfulness) och ger dig både djup vila och ny energi.

Yoga nidra djupavslappning
Yoga nidra betyder ”yogisk sömn”. Det är en guidad djupavslappning för både kropp och sinne, samtidigt som det är en tantrisk meditation. Du ligger på rygg på din yogamatta medan du blir guidad genom kroppen och sinnet. I början av passet formulerar du din sankalpa, din innersta önskan, som du kommer tillbaka till i slutet av passet. Du guidas till både fysisk och psykisk avspänning och handleds genom olika visualiseringsövningar. Yoga nidra är en riktigt djup avslappning som regenererar kroppen och sinnet.

Mer om Mia
Mia Hultgren är en nyfiken entreprenör och företagare som brinner för resor, både till det inre och till det yttre. Ett stort intresse för kroppen, själen och hur allt hänger samman förde henne som ung runt om i världen till företagare inom byggindustribranschen och sedan ett par år tillbaka även som yogalärare. Hon driver företaget OmYoga och undervisar, utöver hennes vanliga arbete i yoga, både privat och på Puls & Träning i Arboga.

Mer om Elisabeth
Elisabeth Kaufmann driver företaget Yoga Productions och grundade i somras Arboga Yinyogaakademi. Hennes väg till yinyogan gick via länge hållna positioner i hathayogan och ett starkt intresse för meditation och energimedicin. Efter att ha utövat yoga i många år (sedan 1986) blev hon poweryogainstruktör (utbildad på Paus i Falun 2004-05), sedan hathayoga-lärare (utbildad på Yoga Vidya i Bad Meinberg 2008-09) och yinyogalärare (utbildad i denna yogaform sedan 2013 av Magdalena Mecweld, Sarah Powers och Bernie Clark). Nu är det yinyoga som är hennes heltidssysselsättning. Förutom kurser på Arboga Yinyogaakademi har hon workshops och retreats på andra orter i Sverige och utomlands. Sedan våren 2017 håller hon egna yinyogalärarutbildningar på Yogahuset i Falun och numera även på Arboga Yinyogaakademi.

Ångerrätt och återbetalning

Upp till 10 dagar efter din anmälan har du rätt att ångra dig och får då tillbaka hela summan, under förutsättning att det är minst 30 dagar kvar till kursdatum. Ångrar du dig senare än 10 dagar efter din anmälan återbetalas 50% av summan, om det är minst 30 dagar kvar till kursdatum. Om avbokning sker senare än 30 dagar före kursstart sker ingen återbetalning, såvida inte en ersättare kan fylla din plats, eller vid allvarlig sjukdom (läkarintyg krävs). Om en ersättare kan fylla din plats återbetalas 100% av kursavgiften. Vid uppvisande av läkarintyg återbetalas 50% av kursavgiften.