Första nyhetsbrevet 2021

Idag på den sista januaridagen 2021 ser det ut så här i Arboga. Hård is täcks av mjuk snö, så för att inte riskera att halka använder jag ibland spetsiga stavar när jag är ute och går. Under fötterna knastrar den mjuka, luftiga snön och pressas ihop, blir tätt packad. 

 

Jag tänker på fascian, bindväven i kroppen, som på vissa ställen är lös och luftig, på andra ställen tätt packad. Fascian blir lätt stel både när vi sitter stilla mycket och när vi gör ensidiga, upprepade rörelser (till exempel framåtlutade över en dator). Därför behöver vi mjuka upp den – på ett mjukt, inkännande sätt, med yinyoga.

Jag tänker också på yin och yang. Snö har både yin- och yang-egenskaper: det kalla och lugna från yin, det ljusa, föränderliga från yang. På Arboga Yinyogaaakademi ger vi utrymme åt den stilla yinpraktiken, men det finns inget i världen som är bara yin eller bara yang. Det finns alltid aspekter av yang i yin och yin i yang, precis som den kinesiska Tao-symbolen visar: där finns en liten svart prick (yin) i det vita (yang) och en liten vit prick i det svarta och skiljelinjen mellan cirkelhalvorna är S-formad, för att egenskaperna är relativa och flyter i varandra. Ett exempel är vatten. Det är yang i förhållande till is, men yin i förhållande till vattenånga.

Vårterminen 2021 har börjat!

 

Eftersom jag noga följer restriktionerna i nya pandemilagen har jag endast två deltagare på plats i studion och övriga i gruppen deltar online via Zoom. Vi kommer att köra så tills restriktionerna på minst tio kvadratmeter per person upphör. Jag hoppas naturligtvis att så snart som möjligt ha alla på plats i studion igen.

Distanskurser 

Jag har också minskat antalet kurser på plats och istället spelat in online-kurser. Det finns nu både en nybörjarkurs och en fortsättningskurs på distans att anmäla sig till. Båda består av tio förinspelade pass, som du kan göra när du vill. Du har tillgång till passen i sexton veckor.


Alla Hjärtans Dag-erbjudande – fram till den 14 februari har jag ett erbjudande till dig som får detta nyhetsbrev. Du får 200 kr i rabatt på ovan distanskurser. Ange Ayya21 när du anmäler dig.

Info & anmälan nybörjarkurs
Info & anmälan fortsättningskurs

För den som vill prova på yinyoga och träffa mig först har jag ett prova-på-tillfälle den 21 februari. 

Anmäl dig till prova på här!

Yinyogalärarutbildning på distans!

 

Nu närmar sig flera av dem som började i augusti diplomeringen och sedan nyår har jag glädjen att få handleda många nya deltagare från hela Sverige (det känns nästan som att jag får resa lite, ända upp till Arvidsjaur i norr och hela vägen ner till södra Skåne). Varmt välkommen du också! Med en flexibel kursstart och möjlighet att delta var du än befinner dig i världen ligger den här utbildningen i tiden.

Läs mer om distansutbildningen här!

Vill du träffa mig och få svar på dina frågor om utbildningen? Då kan du anmäla dig till en info-träff. Nästa tillfälle är söndag 7 februari.

Anmäl dig till en info-träff!

Yinyogalärarutbildning på plats

 

Vill du hellre delta i en yinyogalärarutbildning på plats, erbjuder jag en i Falun höstlovsveckan 2021 och en i Arboga under tre helger i början av 2022:

Falun 1-7 nov. 2021
Arboga jan.-mars 2022

Workshops

 

Retreat 6 februari fullbokat

Mitt och Mia Hultgrens endagaretreat nästa helg (den 6 februari) är fullbokat och vi ser verkligen fram emot att genomföra denna härliga dag, med de åtgärder som krävs vad gäller avstånd och hygien. Om du missar det här tillfället, håll utkik efter nästa som troligen blir i höst.

Workshop i yinyoga och kinesisk medicin blir online

 

Vill du dyka djupare i yin- och yang-teorin och lära dig mer om energiflödet i den kinesiska medicinen? I mars har jag anlitat Marieke Vliegen, en holländsk expert på kopplingen mellan yinyoga och kinesisk medicin, att lära oss mer om meridianer, energiflöde, yin och yang och kinesiska behandlingsmetoder. Workshopen äger rum under de två sista helgerna i mars: 20-21 och 27-28 mars.

Läs mer och anmäl dig här!

Yinyoga, fascia och yoga nidra

8-9 maj har jag två workshops på Yogahuset i Falun på lördagen en heldag med temat fascia och på söndag förmiddag en halvdag med yoga nidra djupavslappning.

Info & anmälan här

Och så till sist önskar jag er en underbar februari och mars med snö, solsken och yinyoga (som ni ser av bilden nedan går det alldeles utmärkt att göra yinyoga utomhus på vintern - bara en är ordentligt påpälsad)!

Varma hälsningar, Elisabeth

Modify your subscription    |    View online
Yoga Productions
info@yogaproductions.se
www.yogaproductions.se
Facebook Instagram