Spegeln

Med den här meditationen övar du dig i att tycka om dig själv så som du är. Särskilt att rekommendera för tonåringar, men i vilken livsfas du än befinner dig kanske du ibland behöver påminnas om vilken unik person du faktiskt är. Låt någon läsa texten för dig – eller spela in dig själv när du läser den och lyssna på dig själv medan du slappnar av! Lägg dig på rygg på golvet (eller på en brygga utomhus…:-)). Som underlag kan du använda en yogamatta eller en filt.
 

 

Spegeln

I denna övning har du chansen att betrakta dig själv och förändra din syn på alla delar av dig i positiv riktning. Du blir medveten om att varenda människa på jorden är helt unik. Kanske känner du dig ibland inte okej, så som du är. Nu har du chansen att se på dig själv på ett annorlunda sätt.

 

Föreställ dig att du står framför en stor spegel. Gå nu så nära, att du ser dig noga. Hela din kropp. Betrakta dig uppifrån och ner och känn, hur säkert du står på golvet. Gå närmare och närmare spegeln, tills du kan urskilja ditt ansikte noggrant. Så nära, att du kan se porerna i ditt ansikte. Titta på dig. Dina ögon, ditt hår, din hud. Betrakta ögonbrynen och ögonfransarna. Dina kinder och din mun. Bli medveten om att du är en personlighet. En underbar personlighet, som man inte kan förväxla med någon annan. Föreställ dig att du har magisk kraft, så att du kan förändra alla bilder så som du vill. Betrakta dig med vänskapliga och kärleksfulla ögon. Du är stolt och tycker det är roligt att betrakta dig själv. Vad tycker du bäst om med dig själv? Låt den här fina bilden växa inom dig.

Se dig nu med de människors ögon, som älskar dig. Säg till dig själv i tankarna: ”Jag är en underbar person, som inte kan bytas ut mot någon annan.” Andas in glädje och tillfredsställelse djupt in i dig. Behåll den här positiva känslan inför din kropp. Ta avsked av spegelbilden. Kom tillbaka till det här rummet, känn golvet under dig, sträck på dig ordentligt. Du är nu klarvaken – och du känner dig bra på alla sätt och vis i det här rummet och i din kropp!

No Comments

Post A Comment