Om Elisabeth och bloggen

Hej och välkommen till min yogablogg! Här kan du hitta inspiration till din yogautövning och tips om övningar, produkter, yogisk mat, andning, meditation och annat som har att göra med yoga. Du får information om yogakurser och kan läsa intervjuer med yogainspiratörer.

 

Jag som skriver heter Elisabeth och har ägnat de senaste tjugosju åren åt att utveckla mina yogakunskaper. De senaste nio åren har jag som yogalärare vidareförmedlat det jag lärt mig till andra. Den här bloggen startade jag  i oktober 2012, dels för att stödja mina yogaelever i deras hemmaträning mellan kurstillfällena, dels för att göra kunskap om yoga tillgänglig för fler än dem som går mina kurser.

 

Min yogalärarutbildning har jag huvudsakligen genomgått i Tyskland, på Europas största yogalärarutbildningscentrum i Haus Yoga Vidya i Bad Meinberg. Utbildningen där (400 h) är godkänd av EFYTA (European Federation of Yoga Teachers Associations) och utgår från Swami Sivanandas klassiska, holistiska hatha yoga. Därutöver är jag utbildad power yoga-instruktör och yinyogalärare. I mina klasser märks ibland influenser från andra utbildningar jag gått, t ex Mindfulness, Qigong och kurser i andra yogaformer. Fortbildningar i bl a Hormonyoga, Yoga för ungdomar och Yoga vid särskilda besvär har gett mig fler redskap för att individanpassa min undervisning.

 

2 Comments

Post A Comment