Bikramyoga inte för teens

Bikramyoga är något jag länge har velat prova och nu när jag är i London några dagar med min femtonåriga dotter borde det vara ett utmärkt tillfälle – eller? London har någonstans mellan fyra och tio bikramyogastudios, beroende på vilka man räknar dit…Några använder inte namnet ”Bikram” eftersom de inte godkänts av Bikram Choudhury himself.
Efter lite efterforskningar på nätet bestämde vi oss för Sohot Bikram Yoga i stadsdelen Soho. 
Så i morse gick vi upp halv sju, för att hinna i tid till åttapasset. Ingen frukost innan, då man inte ska äta de närmaste timmarna före passet, men man rekommenderades ta med sig minst en liter vatten att dricka under passet…Vi tog tre liter för säkerhets skull…och en svetthandduk…Dagen innan hade vi inhandlat sportbehå och shorts att ha på oss i den 40-gradiga värmen – allt enligt instruktioner på hemsidan.
 
Väl förberedda kom vi alltså till Threeways House på Bolsover Street i god tid inför passet. Men vi släpptes inte in. Eller rättare sagt: min dotter släpptes inte in, eftersom hon är under arton år. De hade speciella pass för teenies i en annan studio, sade receptionisten. Inte just nu, men om två timmar…Och jag kunde inte vara med på samma pass. Jag blev så paff. Inget stod på hemsidan om detta…och jag har aldrig varit med om att tonåringar inte får vara med på de vuxnas yogapass. Jag har själv haft många tonåringar på mina pass och det finns ingen fysisk anledning till att de inte skulle kunna gå på samma yoga som vuxna. Så jag undrar varför de inte blir insläppta på bikram utan måste gå på egna teeniepass. Något svar fick jag inte av receptionisten på Sohot Bikram Yoga heller. Bara att det är regler de måste följa. Någon annan som vet?
 
Kanske bara något Bikram Choudhury bestämt?
 
No Comments

Post A Comment