Yinyoga

Vad är yinyoga?

Yinyoga har blivit omåttligt populärt under det senaste året. Vad är det då som skiljer yinyoga från annan yoga?Enligt Magdalena Mecweld är yinyoga ”the missing link” mellan yoga, kinesisk medicin och mindfulness. Kinesisk medicin för att vi med yinyogan kommer åt meridianerna (desamma som vi påverkar med akupunktur), som ligger inbäddade i fascian*, när vi håller positionerna tillräckligt länge. Vi kommer åt fascian när vi håller länge och inte stretchar. Vi låter gravitationen göra jobbet och vilar i positionerna. Mindfulness, för att vi får möjlighet att i lugn och ro iaktta våra förnimmelser i kroppen, när vi håller yogapositionerna länge. Vi håller positionerna i minst tre minuter, men gärna längre, för att nå effekter på meridianerna.

 
 ”Ju mer du är i stunden, är du yin. Ju mer du är på väg, är du yang. Yin ger oss stabiliteten för att få utrymme för yang.” – Magdalena Mecweld
 

*Fascia-hinnan omsluter muskler, ben och ligament. Den är en del av bindväven. Vi kommer inte åt fascian, när vi är varma. Då kommer vi åt musklerna i stället. Vi kommer bättre åt meridianerna när kroppen inte är uppvärmd. Annars kommer vi för lätt in i ställningarna. Gör därför yinyoga före annan träning. Du får bättre meridianstimulans när du är kall.

 

 

2 Comments
  • Malene
    Posted at 13:21h, 09 november Svara

    Hejsa.

    Jeg synes du blog er rigtig flot lavet og jeg glæder mig til at følge med i dine indlæg.

    Rigtig god weekend.

Post A Comment