Yinyogaworkshop i Falun 7-9 februari

Nästa helg finns möjlighet att fördjupa sina yinyoga-kunskaper! Revital Rauch, som har en egen yogaskola i Schweiz, kommer hela vägen till Falun för att hålla en workshop på Yogahuset.

Revital är mamma till min yinyogalärarkollega Tiltan Rauch, som jag delar fredagskursen på Yogahuset med (varje fredag kl. 16.30). Tiltan bor i Falun, vilket naturligtvis är en av anledningarna till att Revital kommer just hit.

Revital bedriver sedan 1995 en egen terapipraktik och sedan 2003 Revital-Yogaskolan i Burgdorf, Schweiz. Hon undervisar yinyoga i grupper och i privata lektioner.

 

Yinyoga utövas genom att man håller särskilda asanas (yogapositioner) i flera minuter. Musklerna är avslappnade för att man ska kunna nå djupare in i kroppen. Uppmärksamheten är riktad mot bindväven: senorna, fasciorna och ledbanden. Det stimulerar livligheten kring lederna och förbättrar rörligheten. Yinyoga-positioner jämnar ut flödet av chi (livsenergi) i kroppen. Chin flyter genom meridiansystemet i kroppen. Detta kan förbättra funktionen hos de inre organen och hos immun- och nervsystemet. Yinyoga hjälper oss att acceptera de egna gränserna och att samarbeta med kroppens anatomiska individuella skillnader. Utövandet av yinyoga ger inre ro, avslappningen blir djupare och hela kroppen får en känsla av helhet.

När:

Fredag, 7 februari, kl. 18.00 – 21.00: Yin/Yang Yoga – bindväven – de klassiska Yin Yoga positioner

Lördag, 8 februari, kl. 13.00 – 17.00: kroppens anatomiska individuella skillnader och dess påverkan på flexibiliteten – Yin Yoga positioner: variationer och adaption

Söndag, 9 februari, kl. 9.00 – 12.00: Yin sida av Yang – hur utövar man Yin Yoga – fördjupa stillheten

Plats: Yogahuset Falun, Garvaregatan 7

Workshopen hålls på engelska, tolk finns på plats vid behov.

Anmälan och mer information: Tiltan Rauch, tiltan.rauch@gmail.com, 076 418 03 13

Pris för tre dagars workshop: 1500kr.

No Comments

Post A Comment