Yoga på jobbet

Måndag igen och dags att tillbringa en hel dag på jobbet? Då är det lätt att stelna till… men det behöver inte bli så! Res dig upp från stolen och använd den som yogaredskap i stället för förslappningsapparat! Här är ett yogapass som det bara tar ett par minuter att göra. Du kan värma upp genom att gå på stället eller göra några knäböjningar. Sedan går du mjukt in i följande ställningar:

  • Omvänd ställning: knäpp händerna, sträck dem omvända bakåt-uppåt och fäll överkroppen framåt, huvudet pekar nedåt.

  • Framåtböjning: ta tag i stolsryggen och kliv så långt bakåt, att du får till en nittio graders vinkel i höften, när du böjer dig fram. Sträck på så sätt ut benen och ryggen. När vi får in längd i kroppen får vi energin att flyta.

  • Bakåtböjning: Ställ dig nära en vägg, knäpp händerna bakom ryggen och titta bakåt. Om du kan lägger du toppen av huvudet mot väggen och lyfter upp bröstbenet mot taket.

  • Sittande ryggradsvridning på stol. Sitt först med stolsryggen på höger sida om dig, sedan med stolsryggen på vänster sida. Håll ryggen rak och axlarna avslappnade medan du vrider överkroppen först åt höger och sedan åt vänster. Du väljer själv hur långt du ”klättrar” med händerna på stolsryggen.  

     

    Ett harmoniskt uppbyggt (utjämnande) yogapass bör innehålla minst en ställning av varje av följande: omvänd ställning, framåtböjning, bakåtböjning, ryggradsvridning – och alla dessa får du med i detta miniyogapass, som du kan göra på jobbet varje dag. Håll varje position 3-5 andetag. Har du tid att sätta dig på stolen och blunda en stund efter yogapasset är det ett extra plus. Då kan du sedan ta tag i jobbet med ny energi och få mycket mer gjort än om du hade kört på utan paus. Lycka till!

No Comments

Post A Comment