Regnbågshuset

I den här meditationsövningen går du igenom dina inre rum. Du övar på att landa i din kropp och hitta kraft i den energi som finns där. Bra att göra när du känner dig lite grå och trött. Sitt gärna på en stol. Om du vill kan du  lägga ner armarna och huvudet på ett bord framför dig och ett efter ett gå igenom rummen i ditt inre. Kommentera gärna vad du har upplevt! Det hjälper mig att vidareutveckla övningarna.
 
 
 
 

 

 

Föreställ dig att du står framför ett grått hus med sex våningar. Gå uppåt våning för våning, stanna upp vid varje våning och måla den med hjälp av färgpytsar och sprayflaskor som finns där, i följande färger:

 

nederst: rött (symboliserar kärlek, liv, hälsa, kraft och viljestyrka)

 

● andra våningen: orange (symboliserar glädje och vänskap, kreativitet och intelligens)

 

● tredje våningen: gult (symboliserar koncentration, mod, framgång och aktivitet).

 

● fjärde våningen: grönt (symboliserar fred, hälsa, lycka och rikedom).

 

● femte våningen: blått (symboliserar visdom, vänlighet, trohet och harmoni)

 

● sjätte våningen: lila (symboliserar intuition)

 

Gå sedan ner igen. Du går förbi den blåa våningen, vidare nedåt till den gröna våningen, till den gula våningen, till den orangea våningen, till den röda våningen…lämnar sedan huset och vänder dig om. Regnbågshuset strålar nu i alla regnbågens färger. Regnbågsfärgerna gör dig avslappnad och får dig att må bra. Nu kan du hämta ny kraft. Ditt huvud är helt och hållet fritt. Det är lätt för dig att koncentrera dig. Vilken färg tycker du bäst om? Föreställ dig att hela din kropp fylls med den här färgen. Tänk på att du alltid kan måla en sådan här regnbåge, när du behöver få ny kraft. 

Håll ögonen stängda, andas djupt in och ut. Låt bilderna dra förbi din inre blick. Känn hur kroppen känns full av energi. Rör nu så småningom på den, vrid och sträck på dig…

 

 

No Comments

Post A Comment