Yinyogalärarträff på Frötuna Gård

30-31 augusti deltog jag i en yinyogalärarkonferens på Frötuna Gård utanför Uppsala. Vi var 21 yinyogalärare med den gemensamma nämnaren att vi deltagit i minst en utbildningsmodul hos Magdalena Mecweld. Den som organiserade träffen var Maria Woglinde, som själv bor på Frötuna Gård. Hon assisterar ofta Magdalena och Mats på deras workshops och har länge ”tjatat” på dem att de ska komma till Frötuna Gård. Samtidigt tänkte Magdalena att det skulle vara roligt om ett gäng yinyogalärare kunde träffas för att delta i varandras pass och lära av varandra. Tillsammans gjorde de slag i saken och lade ut information på Facebook. Därefter blev konferensen fullbokad på ett kick.

De två dagarna fylldes av presentationer, flera yinyogapass och som kontrast ett mer yangbetonat pass samt meditationer och tid för samtal, både vid måltiderna och i spa-avdelningen (med bastu, pool och hamam). Måltiderna var vegetariska och fantastiskt goda.


 

Dag 2 hade vi en gästföreläsare, Jana Särman, som är akupunktör, qigonglärare och expert på kinesisk örtmedicin. Hon berättade om qi gong, som har många beröringspunkter med yinyogan, inte minst vad gäller energiflödets roll. Enligt den kinesiska medicinen är allt energi (qi) och dess natur är rörelse. När den stagnerar i systemet, mår vi dåligt. Genom att träna qi gong (eller yinyoga) medvetandegör vi vad som händer i kroppen . På så sätt lossar vi blockeringar och låter qi flöda. Det lät Jana oss yinyogalärare känna på i ett roligt qi gong-pass, som fick det att vibrera i rummet.

 

 

Stämningen på Frötuna gård (som egentligen är ett slott) var magisk och omgivningen fantastiskt vacker, med en välskött park och en sjö. Läs mer om Frötuna gård här!

No Comments

Post A Comment