Yoga under diskokula

I Brisbane finns det hur många yogastudios som helst, men jag ville hitta ett riktigt bra pass att gå på. Det som stod om Julie Smerdon och hennes pass Align&Flow på Shri Yogas hemsida väckte mitt intresse och jag anmälde mig. Redan när jag kom in i studion kände jag mig hemma. En riktigt yogisk, varm stämning och en vacker sal med trägolv. Julie stod och fixade med musikanläggningen när jag gick fram till henne och hälsade och frågade om det var ok att jag tog lite foton under passet. Det ska gå bra, men vi måste fråga deltagarna först, tyckte Julie. Hon startade passet med att säga: ”Idag har vi med oss Elisabeth – vinka Elisabeth! – som reser jorden runt och skriver om olika yogaställen på sin blogg. Hon kommer att ta lite foton och om ni inte vill vara med på dem kan ni väl flytta era mattor längst till vänster, så undviker hon det området.” Ja, det var några som flyttade sina mattor. Av de ca 25 deltagarna var fyra män och det var blandade åldrar.

Julies pass innehöll mycket vinyasas, benstärkande övningar och bakåtböjningar. Benen är en viktig bas för att kunna sträcka upp ryggraden, anser Julie. Och det är viktigt att förlänga ryggen innan man böjer sig bakåt. Julie instruerade oss att lyfta upp bröstet på inandning och sjunka bakåt på utandning. En övning fick vi göra i par: att trycka ned vaderna i kobran, för att vi skulle lära oss aktivera benen. Hjulet gjorde vi på två olika sätt i grupper om tre. Det var riktigt roligt och vi skrattade mycket! Över huvud taget var det här ett fantastiskt hjärtöppnande pass som fick livsglädje att flöda i kroppen. Jag blev genomblöt av svett, men under slutavslappningen var jag riktigt härligt avslappnad. När jag kom upp till sittande efteråt upptäckte jag diskokulan, som snurrade så att hela rummet fylldes av ovala ljusrundlar. Och längst framme satt Julie i meditationsställning mellan två levande ljus. Det var magiskt.

Julie kom från Chicago till Brisbane för nio år sedan. Här grundade hon Shri Yoga för åtta år sedan och de senaste sex åren har hon haft egna lärarutbildningar. Hennes huvudsakliga bas är anusara yoga. Studion har tre anställda och elva kontrakterade lärare.

Julies tre viktigaste hälsorekommendationer är:

  1. Rör på din kropp på vilket sätt som helst och så ofta du kan!
  2. Drick mycket vatten!
  3. Se till att få tillräckligt med sömn, 7-8 timmar per natt!

 

No Comments

Post A Comment