Yinyoga i norr

I helgen var det dags för en Norrlandsrunda med workshops i Gällivare och Luleå. Förra gången jag var här uppe var det midvinter, is på havet vid Luleå och mycket snö i Gällivare. Nu fick jag uppleva en vacker hösthelg, med temperaturer från noll (Luleå fredag) till minus tio (Koskullskulle lördag morgon), ingen snö än och sol på blå himmel. Nytt var att jag hade workshopen i Gällivare i en riktig yogastudio – och att den här gången Gällivare kom före Luleå i stället för vice versa.

I Gällivare fick jag vara i Anna Haapaniemis yogastudio i Malmberget.

I Luleå fick jag vara i Helena Zethraeus yogastudio I am yoga på Skeppsbrogatan.

Jag tog nattåget från Stockholm tidigt på torsdagskvällen och anlände till Luleå kl 11.11 på fredagen. I Luleå gick jag och simmade på Pontusbadet, åt vietnamesiska vårrullar till lunch och satt sedan ett par timmar på Stadsbiblioteket i Kulturens Hus och förberedde mina workshops.

Kl. 16.30 gick tåget till Gällivare, där jag hämtades för färd vidare till Koskullskulle och en mycket trevlig kväll med god mat och intressanta diskussioner med Tomas och Ingegerd. Dagen efter hade jag workshop i Anna Haapaniemis yogastudio i Malmberget, en del av Gällivare kommun som håller på att flyttas respektive rivas, eftersom gruvdriften gör att husen sjunker ned i marken. Även Annas yogastudio kommer att rivas.  I slutet av november har hon sitt sista yogapass där. Sedan står hon utan studio. Det är alltid kö till Annas pass (även min workshop blev snabbt fullbokad), så en kundkrets har hon, men det är brist på lokaler, nu när så många hus rivs, så ännu har hon inte hittat något.

Så jag är glad att jag hann ha en yinyogaworkshop i Annas studio, innan den rivs. Mina två tidigare workshops i Gällivare har hållts på platser som varit stora och rymliga, men tyvärr lite för dragiga för yinyoga: Dansens Hus och Sjöparksskolans aula. I Annas studio hade vi det varmt och skönt och det var mysigt och ombonat. Det fanns mattor, klossar, filtar och ögonpåsar. Och Anna hade fixat te och snacks till pausen. Det märktes att alla trivdes.


Efter min yinyogaworkshop i Malmberget klockan 9.30 – 13.00 fick jag uppleva hur det känns att vara strandad i Gällivare, sedan mitt tåg till Luleå försvann mitt framför näsan på mig, sex minuter tidigare än det skulle gå (enligt både ett meddelande jag fick från SJ och förseningsinformationen på SJ:s hemsida – dubbelkollade självklart!). Så jag stod där med lång näsa! Jag kastade en blick på min SJ-app, där det fortfarande stod att mitt tåg skulle gå om sex minuter. Sedan ringde jag SJ. De ville först boka om mig till ett tåg dagen efter, men då jag förklarat att jag skulle ha en yinyogaworkshop i Luleå den dagen förstod de min situation och bokade om mig på kvällståget, som dock var kraftigt försenat på grund av ett elfel i Norge. Så istället för 15.20 kom jag iväg från Gällivare kl. 20.50. Under tiden satt jag i caféet mittemot och skrev på workshopkoncept. Jag var positivt överraskad att de hade rawfoodtårtor, som smakade fantastiskt.

Söndagens workshop klockan 10.30 – 16.30 i Helena Zethraeus’ yogastudio I am yoga gick bra, trots att jag fått lite dåligt med sömn (kom ju fram till mina vänner i Luleå först vid midnatt). Det ger mig alltid energi att träffa en intresserad grupp. Och så fick jag smaka Helenas fantastiska soppa och marinerade kikärtor till lunch – mmmm… När workshopen slutat satt jag och pratade med Helena och hennes man en stund och gick sedan hem till Magdalena, Arne, Agnes och Hugo, för gourmetmiddag och trevlig samvaro, innan jag tog nattåget söderöver på kvällen.

Tack för en fin Norrlandstur! Jag kommer gärna igen!

 

No Comments

Post A Comment