Lyckad retreat på Jädersbruks herrgård

Helgen 20-21 augusti höll jag i en 24-timmars yinyogaretreat med makrobiotisk mat och övernattning på Jädersbruks ekologiska herrgård utanför Arboga. Förutom yinyoga innehöll den sittande, gående och liggande meditation, yoga nidra och ett föredrag om medveten närvaro.

Sfinxen och Sälen i Blå Salen

Deltagarna kom från Västmanland, Dalarna och Västergötland. För några var det en skön avslutning på semestern, medan andra såg det som en välbehövlig paus i en stressfylld vardag. Det var en blandad skara, där några hade utövat yinyoga tidigare och andra var nybörjare.

Sittande framåtböj i Blå Salen 3

Lola och Florian Baumgarten, som driver Jädersbruks herrgård, deltog också i många av passen tillsammans med barnen Matthias och Oscar, men de behövde också laga mat. De serverade 100% ekologisk, makrobiotisk mat. Den var mestadels vegetarisk (på lördagskvällen serverades dock vildlax) och smakade helt underbart!

Lola och Florian berättar om herrgården 1

Efter helgen var alla överens om att vi vill ha fler yinyogaretreats på Jädersbruks herrgård, men gärna lite längre, så nästa år planerar Lola och jag att ordna två retreats som sträcker sig från fredag kväll till söndag eftermiddag.

Preliminära datum 2017 är 21-23 april och 18-20 augusti.

Elisabeth berättar om kursen på Jädersbruks herrgårds veranda 4

 

Sittande meditation Jädersbruks herrgård 1

No Comments

Post A Comment