Samayoga en ny upptäckt

Idag har jag känt mig så lycklig, lätt och kärleksfull, trots för få timmars sömn och mycket jobb. Jag är övertygad om att det är gårdagens workshop i samayoga som påverkat mig. Sky, samayogans grundare som ledde kursen på Yogahuset i Uppsala, är en person som bara strålar av hjärta och värme.

Vi fick göra många höftöppnare (Sky säger att höfterna hör ihop med hjärtat) – igår så jobbigt, men så skönt idag! Särskilt kommer jag att minnas en andningsövning med ljud på inandningen, ett slags ujjayi-andning kombinerad med växelandning. Vi lyfte ena armen på inandningen medan vi lät stämbanden vibrera (hjärtat vibrerade också!), stängde ena näsborren med den handen och andades ut genom andra näsborren; sedan sidbyte. Wow säger jag bara! Det kändes hur alla spänningar försvann från bröstkorgen!

Något som överraskade mig var att den yoga Sky lät oss göra till så stor del påminde om yinyoga. Vi höll positionerna i flera minuter, men gjorde dessutom medvetna, flödande rörelser däremellan. I några positioner fick vi sjunga mantras. Tai chi-inspirerade rörelser fanns med  – och pranayama. Lite av varje, men med mycket hjärta, närvaro och vila.

12792385_1072050892815972_471793356828751828_o

No Comments

Post A Comment