Temaworkshops i Falun

Förra helgen provade jag ett nytt upplägg med en yinyogahelg bestående av fyra separat bokningsbara temaworkshops. Jag fick mycket bra feedback på konceptet. Många var nöjda med att det gick att välja mellan att anmäla sig till hela helgen, till en hel dag eller till en workshop. De flesta valde att vara med en hel dag eller båda dagarna, medan några få valde en enstaka workshop.

Det här var det som erbjöds:

Lördag 10.00-12.30: FASCIA. Vi gick igenom de viktigaste myofasciala kedjor som vi påverkar i yinyogapositionerna.

Lördag 13.30-16.00: LIVSENERGI. Vi gick igenom de huvudsakliga meridianerna, hur livsenergi kretsar i kroppen och hur det kan kännas i positionerna.

Söndag 10.00-12.30: MEDITATION (yinyogans meditativa aspekt). Förutom guidning in i och ut ur positionerna, var det här ett pass med mycket tystnad, helt utan musik, för att ge möjlighet för deltagarna att skåda/känna inåt.

Söndag 13.30-16.00: VILA (yin restorative). Här använde vi kuddar, filtar, klossar och bolster (och ibland en stol) för att stödja kroppen och göra det riktigt vilsamt i positionerna, som vi höll i 10-20 minuter, i stället för de 3-5 minuter yinyogapositionerna vanligtvis hålls – även detta till stor del under tystnad (dock med lugn musik i bakgrunden). En  skön avslutning på yinyogahelgen.

No Comments

Post A Comment