Kobran

Kobran, som är den sjätte positionen i Rishikesh-serien, är en av de mest effektiva ryggstärkande yogapositionerna, eftersom det är en bakåtböjning mot tyngdkraften. Den stärker både djupa och ytliga muskler i ryggen, ökar blodtillförseln till ligamenten och kotorna i ryggraden och motverkar spännningar orsakade av överansträngda ryggmuskler. Dessutom masserar den bukorganen och motverkar förstoppning, samt stärker äggstockar och livmoder och lindrar menstruationsproblem.
 
Så här gör du:
 
Ligg på mage med raka ben och fötterna nära varandra. Spetsa tårna, luta pannan mot mattan och placera händerna i höjd med bröstet med handflatorna nedåt.
 
 
 
Andas in, lyft upp huvudet och pressa skulderbladen mot varandra. Vid nästa inandning lyfter du huvudet ännu högre så att bröstkorgen lättar från glovet. Samtidigt pressar du blygdbenet mot golvet och fortsätter att dra ihop skulderbladen. Höfterna ska vara kvar på mattan. Behåll positionen i några andetag
 
 
 
Sjunk sedan långsamt ned på golvet och lägg dig i magviloläge, d v s du lägger dig på mage och gör en kudde av händerna och vilar ena kinden eller pannan mot dem. Sätt ihop stortårna och låt hälarna falla ut åt sidorna. På så sätt är det lätt för din ländrygg att slappna av.
 
 
 
 
No Comments

Post A Comment