Yinyogaretreat på ekologisk herrgård

Nu är jag tillbaka i Falun igen efter en mycket lyckad helgretreat på Jädersbruks ekologiska herrgård utanför Arboga. Det är andra gången jag har en helgretreat där. Förra gången nöjde jag mig med en övernattning. Den här gången blev det två. Retreaten började med middag fredag klockan 18 och avslutades söndag klockan tre. Jag övernattade på herrgården också, så jag fick gott om tid att lära känna deltagarna och gav även personliga konsultationer.

Lola Baumgarten, som tillsammans med sin man Florian äger och driver Jädersbruks herrgård, lagade fantastisk makrobiotisk mat och helt underbart fika, mycket varierat och smakrikt. Det kändes så bra i magen och sinnet.

Förutom att retreaten innehöll mycket yinyoga och meditation, bjöds på föredrag om yinyogans påverkan på kroppens energisystem. Lola tog sig gott om tid att berätta om Jädersbruks historia och om sin mat- och livsfilosofi. Samtalen vid matbordet kunde bli så långa och intressanta att det ibland var svårt att avbryta för att gå upp till yogasalen för nästa pass.

Alla deltagare handlade med sig en hel del från den ekologiska gårdsbutiken innan de åkte hem.

No Comments

Post A Comment