Sammansvetsat gäng på yinyogalärarutbildning

Den andra helgen på yinyogalärarutbildningen har susat förbi som en vårvind. Jag känner mig lyckligt lottad som får ta hand om ett helt underbart gäng. Det uppstår många utvecklande diskussioner, många glada tillrop, humor och skratt. Det är högt i tak, det finns en trygghet i gruppen som gör att även det mest smärtsamma kan delas. Tack alla fina människor som bjuder på er själva!

Det som är unikt med min yinyogalärarutbildning är att det – trots den begränsade tidslängden på tre helger – finns gott om utrymme att öva på att undervisa och ge varandra feedback. Undervisningspraktiken byggs upp stegvis, för att alla ska känna sig trygga med att leda en grupp.

Att följa varje deltagare steg för steg är väldigt spännande för mig! Jag försöker peppa deltagarna att göra yinyogan till sin och hitta sin egen stil.  Redan nu ser jag hur olika undervisningsstilar utvecklas, som passar de olika personligheter och erfarenheter som finns i gruppen.

 

Det känns att alla unika personligheter kommer till sin rätt och får utvecklas ytterligare under den här kursen. Alla vågar bjuda på sig själva och det känns inte längre som om någon är rädd för kritik. Alla vill utvecklas och ha ärlig feedback!

Under den andra utbildningshelgen har vi vi haft ett särskilt fokus på anatomi, andning, myofasciala kedjor och kroppens energisystem. Dessutom har en hel del nya, spännande positioner gåtts igenom och testats (sammanlagt går vi igenom sjuttio yinyogapositioner under utbildningen). Lördagen var ganska informationstät, medan söndagen ägnades åt praktik, feedback och diskussion.


 

På lunchen var det många som njöt av A la Ninas gröna mat, som serverades på plats i Yogahuset:

Nästa utbildningshelg, 19-21 maj, kommer att ha ett särskilt fokus på mindfulness och bodyscan, som jag gärna vill att alla väver in i sitt examenspass på 75 minuter. Därutöver kommer varje deltagare att själv välja sitt fokus för passet. Det kommer att bli oerhört spännande att se vilken typ av yinyogapass det bjuds på 20-21 maj!

PS. Nästa yinyogalärarutbildning på Yogahuset i Falun är planerad till hösten 2018. Du som är intresserad av att gå den, kan skriva upp dig på en intresselista genom att maila till info@yogaproductions.se, så mailar jag dig när jag vet vilka datum det blir.

 

 

 

No Comments

Post A Comment