Yoga på en flodbåt i Laos

Under en flodkryssning på Mekong fick jag tillfälle att bjuda på ett yogapass på däck. Eftersom nästan ingen av deltagarna hade gjort någon yoga alls förut fick det bli ett riktigt mjukt och milt pass. Då vi inte hade några yogamattor använde vi oss av stolar och stolsdynor – och varje deltagare fick ta med sig en handduk eller en sjal.

Så här lade jag upp passet:

  • Vi började sittande på stol med att fokusera på kroppen och andningen.
  • Sedan gjorde vi några mjuka nack- och axelövningar och en ryggradsvridning på stolen.

Därefter reste vi oss upp och gjorde några vidare ledövningar (”led-qigong”) samt ett par balansövningar i stående (bl a Trädet).

I ryggläge på dynorna gjorde vi benstretch med ett ben i taget rakt upp, åt vänster och åt höger med hjälp av sjal eller handduk om foten. Till sist båda fötterna samtidigt rakt upp.

En till trioövning i ryggläge: Nålsögat, fällning av knäna åt höger (psoasstretch) och åt vänster (vridna rötter, ryggradsvridning).

Slutavslappning med ryggen på dynan och benen på stolen.

Deltagarna kom från Tyskland, Belgien och England, varav några bara förstod antingen tyska eller engelska, så jag gav alla instruktioner på båda språken.

Efter passet var det många som kom fram och pratade med mig och sade att det hade varit jätteskönt och känts väldigt välgörande. För många var det deras första yogaerfarenhet och de flesta av dem var nu nyfikna på att prova mer yoga. Några var också nyfikna på att komma på min tyskspråkiga yinyogavecka på La Gomera 1-8 september (den svenskspråkiga är 8-15 september).

No Comments

Post A Comment