Northern Sweden Intensive

För en vecka sedan – precis – gav jag mig iväg till norra Sverige för en riktig Norrlandsturné.

Först hälsade jag på Elza Dunkels i Umeå, för att diskutera gemensamma planer på en yogaresa till Kanarieöarna. Sedan åkte jag vidare till Luleå, där jag i samarbete med Helena Zethraeus hade en sextimmars yinyogaworkshop på I am yoga. Jag hann också åka lite spark på havet.

Här är Helena och hennes man, som hjälps åt att driva studion. Helena hade lagat fantastisk ayurvediskt inspirerad mat (kikärtssoppa, fröknäcke, pålägg, hemgjorda grönkålschips och en fantastisk saffran-lime-cashew-cheesecake, yogite … mmmmm <3) och tog hand om allt det praktiska, medan jag kunde koncentrera mig på undervisningen. Det var skönt att det fanns mattor, bolster och klossar i studion. Filtar fick deltagarna ta med sig själva, då de inte räckte till alla.

Jag trivdes väldigt bra i lokalen, som hade en skön, kärleksfull stämning och luktade gott. Både det och det faktum att samarbetet med Helena fungerade väldigt bra och jag fick mycket god respons av deltagarna, som alla var otroligt trevliga (Helena hade uppfostrat dem, sade hon; de flesta går på hennes Ashtanga yoga), gör att jag gärna vill komma tillbaka hit. Vi får se när det blir.

Här ligger deltagarna i Sadeln. Några väljer i stället Halvsadeln eller Bryggan med stöd.

Direkt efter workshopen i Luleå tog jag tåget vidare till Gällivare, där jag hade en sextimmars yinyogaworkshop i Sjöparksskolans aula på söndagen. Här fanns inga mattor, bolster, klossar och filtar, utan deltagarna fick ta med sina egna ”supplies”. Som tur var hade jag bett dem ta med varma kläder, för det var ganska kallt i lokalen. Det blåste från ventilationen, så de vackra stearinljus jag fått med mig av Ingegerd Junkka tog slut på två timmar och droppade ner på golvet. Inte smart! Det här får jag lära mig av till nästa gång och vara bättre förberedd, med ljuslyktor kanske eller med ett underlag under kandelabern. Mysigt var det i alla fall så länge det varade. På eftermiddagen fick vi klara oss utan levande ljus.

 

Efter workshopen i Gällivare tog jag nattåget till Gävle, för vidare transport hem till Falun. Att åka nattåg är något av det mysigaste jag vet. Jag sover väldigt bra till det rytmiska dunkandet.

Det negativa var att det förutom chokladbollar inte fanns något veganskt att äta vare sig på hotellkafeterian mitt emot Gällivare station eller på restaurangvagnen på tåget, så jag fick leva på te och chokladbollar från söndag eftermiddag till måndag lunch.

 

Allt i allt en lyckad resa dock, som jag gärna gör om så småningom.

Jag är djupt tacksam för alla härliga deltagare, som utan undantag är personligheter som det har varit en fröjd att lära känna!

 

No Comments

Post A Comment